Рубрика “Я обираю ЛНУ”. Марія Букрій

28.07.2020 | 09:40

Відкриває рубрику випускниця Жовківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №3 Марія Букрій, яка планує вступати на історичний факультет:

«Ще змалку я мріяла стати археологом, адже мене завжди цікавили історичні таємниці, які приховує наша земля, побут і життя пращурів. До своєї цілі я йшла ще з молодших класів: щороку їздила на олімпіади і конкурси з історії як обласного, так і всеукраїнського рівня, завжди поверталася з нагородами. Закінчивши 8-ий клас, я отримала можливість взяти участь в Обласній гуманітарній школі-таборі в с. Нагуєвичі, де познайомилася з Мар’яною Миколаївною Нестерович, методистом Львівської МАН на відділенні історії. Саме вона змотивувала мене спробувати написати мою першу наукову роботу, підтримувала впродовж усього навчання в МАН, стала хорошою наставницею і подругою.

Під час відвідувань сесій очно-дистанційної школи МАН я вперше познайомилась із викладачами Львівського національного університету імені Івана Франка, які часто читали нам лекції. Завдяки таким зустрічам я змогла зрозуміти, як відбувається навчання в ЗВО, переконалася у високому рівні викладання на історичному факультеті, не опираючись лише на відгуки інших. За час навчання в Малій академії наук я написала три дослідницькі роботи під керівництвом Ярослава Володимировича Погоральського, що стосувалися археологічних розкопок у Західній Україні, одна із них – «Городища ХІ-ХІІІ ст. на Розточчі» здобула друге місце на Всеукраїнському конкурсі-захисті наукових робіт МАН у Києві, і за неї я отримала стипендію Президента України.

Також я неодноразово спілкувалася зі старожилами рідного краю у рамках етнографічних експедицій під керівництвом Романа Богдановича Тарнавського, збираючи народні звичаї та цікаві спогади. Десь минулого літа, під час самостійної етнографічної розвідки у рідному селі моєї бабусі, я сформувала собі ціль – хочу стати студенткою саме Львівського університету, бо Західна Україна – це рідне для мене місце і тут на мене чекають чимало наукових відкриттів.

Моя мета – здобути професію археолога, стати фахівцем у цій справі. Львівський університет, на мою думку, чудове місце для цього!»

https://www.facebook.com/watch/?v=229671428115309