Шевченківська весна – 2022

25.04.2022 | 16:37

Шановні колеги!

Усвідомлюючи виклики, які стоять перед українською державою, та відповідальність за її майбутнє, яка покладена на українську академічну спільноту, попри складнощі, зумовлені війною, запрошують всіх студентів і молодих науковців до участі у традиційній щорічнійМіжнародній науковій конференції студентів, аспірантів і молодих учених

«Шевченківська весна – 2022»!

Важливі дати:

06.05.2022                        крайній термін реєстрації08.05.2022                        повідомлення про схвалення заявок на участь11.05.2022                        надсилання програми конференції13.05.2022                        проведення конференції15.05.2022                        крайній термін надсилання тез

Концепція конференції:

Соціологія як наука формувалася й розвивалася у відповідь на історичні виклики, які поставали перед модерними суспільствами. Зрушення у соціальній структурі, колективній свідомості, організаційних засадах, а також релігійних, класових і національних поділах сучасних суспільств створювали стимули для емпіричних досліджень і теоретичного осмислення відповідних проблем. Серед стимулів соціальної турбулентності, а отже, й соціологічної рефлексії, були зокрема війни, які не лише створювали системні кризи, але також відкривали нові можливості для різних суспільств, націй, соціальних груп та окремих людей.

Поточна війна теж докорінним чином змінить ландшафт українського суспільства. Її наслідки не тільки сформують тематичний мейнстрим для української соціології на десятиліття вперед, але й закладуть умови, в яких українська соціологія існуватиме й розвиватиметься надалі. Для обговорення цих перспектив факультет соціології Київського національного університету, усвідомлюючи свою роль лідера соціологічної освіти й науки в Україні, вирішив провести традиційну Міжнародну наукову конференцію студентства й молодих учених «Шевченківська весна 2022».

Ця конференція має на меті зібрати максимально широке коло молодих соціальних дослідників з України та з-поза її меж, аби обговорити в онлайн-режимі власні дослідницькі проєкти й актуальні суспільні проблеми. Вона також покликана стати комунікативним майданчиком для налагодження зв’язків між українською соціологічною молоддю, яка, попри місце свого перебування, має смак і хист до соціальних наук і прагне вивчати та змінювати українське суспільство.

Дивіться усі подробиці на сайті конференції:https://socknu.wixsite.com/shvesna2022