Студенти академічної групи ІСТ-11с відвідали Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка

23.10.2017 | 11:06

19 жовтня 2017 року студенти історичного факультету академічної групи ІСТ-11с разом зі своїм порадником доцентом кафедри давньої історії України та архівознавства О. П. Целуйком відвідали Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка.

Основна увага екскурсії була зосереджена на історії та інтер’єрі будинку Івана Франка, в якому він мешкав у 1902–1916 роках. Серед експозицій музею особливу увагу студентів привернули особистий робочий кабінет, їдальня, “сальон” (вітальня), а також бібліотека, відтворена за меморіальним “кутиком” видатного діяча в НТШ у. Не менш цікавими видалися кімната дружини Ольги Франко та доньки Анни, літографія із зображенням риб, ліжко та біла мережана сорочка Івана Франка, яку йому подарувала український педагог Христина Алчевська.

Студенти академічної групи ІСТ-11с залишися задоволеними екскурсією, а також дякують адміністрації та працівникам музею за можливість зазирнути у  повсякденне життя непересічної в українській історії постаті – Івана Франка.