Триває збір спогадів про медієвіста Чорного Модеста Ігоровича (1974-2014)

06.05.2016 | 17:50

Львівський медієвістичний клуб організовує збір спогади учнів, колег та знайомих покійного викладача історичного факультету – Модеста Ігоровича Чорного. Усі зібрані матеріали будуть опубліковані у електронному збірнику Клубу “Український медієвістичний журнал №2”.

Спогади про вченого, світлини та записи дотичні до його діяльності можна надсилати на електронну адресу голови Клубу Дмитра Димидюка:  dymydyuk_da@ukr.net до 20 травня включно.

Історична довідка

Модест Чорний

31 серпня 2014 р. на 41 році життя, відійшов у вічність історик-медієвіст, доцент кафедри історії середніх віків та візантиністики – Модест Ігорович Чорний.

Модест Чорний – перший в українській історіографії часів незалежності, хто досліджував історію ордену домініканців на українських землях. У 2002 р. Модест Чорний захистив кандидатську дисертацію за темою “Домініканський орден у Центрально-східній Європі в XIII – першій половині XV ст.”. Окрім захищеної дисертації, досліднику належить і ряд публікацій про домініканський орден в Центрально-Східній Європі та Україні зокрема.

Детальніше ознайомитися зі спадщиною вченого можна зі збірника, упорядкованого колегами по кафедрі:  Чорний М. І._Вибрані праці