Відбулась лекція-презентація “Методи інтерпретації культурної спадщини. Від реконстукції до експериментальної археології”

11.05.2023 | 09:43

8 травня 2023 р. до нас на факультет завітав (у рамках вже традиційної співпраці з кафедрою історії середніх віків та візантиністики ЛНУ імені Івана Франка) очільник львівського клубу військово-історичної реконструкції “Чорна Галич” пан Ярема Іванців. Також йому допомагав у проведенні лекції-презентації директор історико-культурного заповідника “Давній Пліснеськ” пан Володимир Шелеп. Тема: “Методи інтерпретації культурної спадщини. Від реконстукції до експериментальної археології”.

Наші гості принесли з собою різноманітний реконструкційний стосовно доби середньовіччя матеріал: зброю, обладунки, одяг, прикраси, та окремі предмети повсякденнного вжитку.

Відбулася цікава розмова із демонстрацією відео та фотоматеріалів, практичною презентацією окремих предметів, запитаннями та бесідою. А головне гості поділилися неоціненним багаторічним досвідом практичної реконструкції середньовічних предметів… Відбулося також ознайомлення з напрямками та методами діяльності клубів військово-історичної реконструкції в Україні та за кордоном.

Сподіваюся усім, хто прийшов, було цікаво.

Наприкінці усім, хто бажав, традиційно було надано можливість потримати в руках зброю, приміряти елементи середньовічного одягу та обладунка…

І, звичайно, куди ж без знимкування і селфування.

Щиро дякуємо нашим гостям і всім, хто взяв участь у цьому дійстві!