Відбулася презентація книги Андрія Козицького «Львівські замахи»

31.05.2023 | 09:55

30 травня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася презентація книги доцента кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Андрія Козицького «Львівські замахи». Захід провели з ініціативи Історичний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка. У презентації взяли участь науковці та студенти ЛНУ ім. Івана Франка, а також НУ «Львівська політехніка».

«Ми не схвалюємо замахів, ми їх не засуджуємо, ми просто про них маємо пам’ятати, оскільки лейтмотивом моєї книги є те, що особлива ситуація Львова і Галичини в сучасному світі є наслідком того, що галичани, львів’яни, українці чинили опір. Чинити опір – це завжди виправдано і ми зараз перебуваємо на тому етапі, коли ми в державному сенсі на найвищому національному рівні чинимо опір неспровокованій російської агресії», – наголошує автор, підкреслюючи, що власне ці події пов’язують в одне ціле книгу із сьогоденням.

Детальніше: https://lnu.edu.ua/v-universyteti-prezentuvaly-knyhu…/

Додамо, що книга «Львівські замахи» присвячена історії політичних убивств та замахів, вчинених у Львові у середині ХІХ – першій половині ХХ століття. На основі документів, спогадів та пресових публікацій автор детально окреслив здійснені у місті замахи на Анджея Потоцького, Юзефа Пілсудського, Станіслава Собінського, Івана Бабія, Отто Бауера, Гавриїла Костельника, Ярослава Галана та ін.