Відбулася зустріч із журналісткою Тетяною Василик

11.06.2024 | 09:29

7 червня 2024 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася зустріч із журналісткою Центру комунікацій Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кураторкою Віртуального меморіалу пам’яті полеглих шевченківців «Герої не вмирають» Тетяною Василик.

У зустрічі взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар, декан історичного факультету Руслан Сіромський, декан філологічного факультету Роман Крохмальний, керівниця Центру соціального розвитку та громадських ініціатив Ярина Танчак, представниця Профкому студентів Марія Тацинець і директор Музею історії Університету Юрій Гудима.

Темою зустрічі стало обговорення проєкту і реалізації Віртуального меморіалу Героїв, з числа студентів, працівників та випускників Університету, які поклали своє життя за Батьківщину. Такий проєкт вже активно діє у Київському університеті – у форматі віртуального меморіалу памʼяті полеглих шевченківців, які загинули в російсько-українській війні з 2014 року, тож Тетяна Василик поділилася досвідом реалізації проєкту. Натомість проректор Володимир Качмар розповів про проєкти з увічнення памʼяті Героїв, які реалізовує Львівський національний університет імені Івана Франка.

Впродовж зустрічі йшлося про пошук інформації, етику ведення діалогу з рідними полеглих Героїв, про верифікацію зібраної інформації, трансформацію Віртуального меморіалу в експозицію  Музею історії Університету.