Відбулись тренінги в рамках проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад»

10.05.2023 | 09:41

У громадах смт Ясіня (2-3.052023) та м. Тячева (4-5.05.2023) Закарпатської області відбулися дводенні тренінги в рамках проєкту «Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад», який втілюється «Міжнародною організацією з міграції» IOM Ukraine у партнерстві з «Західноукраїнським ресурсним центром» та фінансується Посольством Канади.
Підсумки: по 20 учасників; 8 навчальних модулів, 5 практичних вправ та 12 годин інтенсивного навчання впродовж 2-х днів.
Під час заходу учасники мали змогу дізнатися: чому дані: огляд збору даних та їх значення для формування політики громади; які є підходи до збору даних; як планувати дослідження; які якісні та кількісні методи збору даних доцільно використовувати в конкретній ситуації; що таке етичний збір даних, а також як зробити швидку оцінка потреб у громаді.
Кожен учасник отримав Сертифікат, що підтверджує участь у тренінгах.
«Впродовж двох днів ми дізналися як загалом в щоденному інформаційному потоці новин, подій виокремити різні типи даних та підходи до їх збору. Навчилися доступними інструментами збирати ці кількісні чи якісні дані, які потім доцільно використовувати при прийнятті рішень у громаді» – зазначив Країло Іван Васильович заступник сільського голови Бедевлянської сільської ради по завершенні тренінгів.
Тренером була Коваліско Н. В. – д.с.н., проф. кафедри соціології Львівського національного університету імені Івана Франка.

Найяскравіші моменти заходів у фото.