Відбувся тренінг для викладачів закладів вищої освіти України в рамках проєкту «Шлях Стійкості»

13.02.2024 | 15:03

Міжнародна організація з міграції (МОМ) IOM Ukraine, в рамках проєкту «Шлях Стійкості», що фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини 5-7 лютого 2024 року провела 3 дні тренінгів для викладачів закладів вищої освіти України.

Програма тренінгу передбачала підготовку тренерів з метою проведення ними подальшого навчання для ветеранів/-ок, членів їхніх родин, членів родин загиблих з надання послуг в сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки за принципом «Рівний – рівному».

Мета проєкту: підготувати 60 тренерів на базі ЗВО, які будуть в подальшому залучені до створення мережі 600 консультантів за принципом «Рівний-рівному» з числа ветеранів, зокрема ветеранів з інвалідністю, членів їхніх родин, членів родин загиблих, представників ветеранських організацій, громад, органів влади для розбудови діючої системи сервісів з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки по всій Україні.

Співпраця з академічними установами, навчання працівників, розробка та робота за відповідними навчальними програмами забезпечить системний підхід до формування в Україні сталої системи підготовки фахівців, спроможних самостійно долучатись до надання підтримки в громадах за принципом «Рівний-рівному».

Тренери:

• Доктор Джошуа Креймейер (Dr. Joshua Kreimeyer) – професор програми для магістрів клінічної практики з питань психічного здоров’я в Християнському Університеті, штат Колорадо, а також на факультеті Міжнародного інституту післядипломної освіти в Києві. Ліцензований професійний консультант та сімейний терапевт. Має досвід роботи в амбулаторіях загальної практики, приватної практики та сімейного терапевта у системі медичних закладів Міністерства у справах ветеранів США.

• Українські експерти у сфері надання психосоціальної підтримки ветеранам/-кам і членам їхніх родин.

Учасники:

25 учасників були відібрані з 240 поданих заявок, які приїхали практично з усіх куточків України та є представниками різних професійних груп (психологи, психотерапевти, соціологи, соціальні працівники, педагоги тощо).

Учасником від Львівського національного університету імені Івана Франка була професор кафедри соціології Наталія Коваліско.