Відійшов у засвіти Леонтій Войтович

07.02.2023 | 21:40

Колектив історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка з глибоким сумом сповіщає, що сьогодні, 7 лютого 2023 р., відійшов у засвіти доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії середніх віків та візантиністики, відомий український історик-медієвіст Леонтій Вікторович Войтович (16.05.1951 – 7.02.2023).
Професор Леонтій Войтович – один з чільних українських медієвістів, історик України-Руси, дослідник в царині генеалогічних студій, військової історії, різнобічний науковець-ерудит.
Леонтій Вікторович пройшов непростий життєвий шлях, розпочавши трудитися, через об’єктивні обставини, не у гуманітарній царині. Добрим словом згадають його на Закарпатті та у Миколаїві на Дністрі, де минули чимало років його праці.
Особливо боляче у наступні дні буде його колегам-історикам з його рідної кафедри, історичного факультету та інших підрозділів нашого Університету, з Інституту українознавства ім. І.Крип’якевича та багатьох львівських, українських та закордонних інституцій, яких тут неможливо перелічити… Його студенти, теперішні й колишні, його аспіранти і докторанти, його учні, друзі та приятелі пам’ятатимуть про цю непересічну людину.
Висловлюємо щирий жаль і співчуття рідним та близьким Леонтія Вікторовича – дружині, доньці, зятеві, онукам і правнукам.
Нехай спочиває з Богом! Вічна пам’ять та Царство Небесне…

Чин похорону розпочнеться 09.02.2023 р. о 13.00 год. у капличці при храмі Святого Миколая (Львівська обл., м. Миколаїв, вул. А. Шептицького, 19).