Всеукраїнська наукова конференція «Україна незалежна: історія і сучасність (до 30-річчя Всеукраїнського референдуму про незалежність України)»

30.11.2021 | 20:23
  • 1 грудня 2021 р. Україна відзначає 30-річницю Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності. Саме у такий демократичний спосіб громадяни України практично одностайно заявили про намір жити у незалежній державі. Результати народного волевиявлення відкрили українському народові шлях до свободи, реформ і демократичного розвитку.

Історичні традиції і перспективи цивілізаційного поступу незалежної України планується обговорити на Всеукраїнській науковій конференції «Україна незалежна: історія і сучасність (до 30-річчя Всеукраїнського референдуму про незалежність України)», що відбуватиметься в онлайн режимі 1 грудня 2021 р. (початок о 10.00) за ініціативою історичного факультету Львівського національного університету імені Іван Франка, при співпраці з провідними науковими центрами України, зокрема, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара, Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя, Інститутом українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України.

До участі у конференції запрошені дослідники (історики, політологи, соціологи), що вивчають історичні аспекти й соціополітичні процеси становлення і розвитку Української держави.

У рамках Конференції відбудеться презентація наукових видань, зокрема, двотомного історико-енциклопедичного видання «Світова історія XXXXI століть. Енциклопедичний словник», у роботі над яким узяли участь понад 120 дослідників із провідних наукових центрів України.

Приєднатися до конференції можна за посиланням:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/7218767765?pwd=Y2xGbzBnOVpNbXMxTHVZM3ptTUloZz09

Meeting ID: 721 876 7765

Passcode: PXi7G1