Викладачі кафедри зголосилися до участі в проєкті “Нитка”

27.02.2020 | 11:06

Привіт, друзі!
.
Готові до хорошого чтива? Бо ми вже так!?
Починаємо нашу подорож із гостинного Новзарсіті? Цього місяця своїми настроями і сенсами діляться мудреці
?️Богдана Сипко – Ф. Олланд “Уроки влади” (Видавництво Фоліо)
?️Назар Васьків – Д. Брукс “ДНК особистості” (Наш Формат)
?️Наталія Турмис – К. Гамсун “Вибрані твори” (Видавництво Літопис)
.
Ознайомлюйтесь зі щирими текстами під фото і не зволікайте з вибором, щоб не проґавити цінного?
.
Бережіть книжечки і сенсового вам читання!?

 

Богдана Сипко – доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн, дослідниця історії Франції та мусульманських спільнот Заходу.
.
Народилася під час грози, тому, напевно, люблю дощ. Попри те, що листопад-грудень вважаються депресивними періодами, бо мало сонечка, дні короткі… для мене вони найкращі, бо дарують довгі-предовгі вечори, коли можна взяти цікаву книжку і з головою поринути в неї. А ще коли за вікном барабанитиме дощ, завиватиме вітер, яким смачним буде какао з домашніми булочками з корицею (щоправда, через брак часу печу рідко – до шести разів на рік). У такі моменти розумію Карлсона, який викрадав випічку у Фрекен Бок  Коли ж я вже зовсім-зовсім втомлена, і на душі шкребуть коти, то допоможе хіба якісний детективний трилер…
.
Пропоновану книгу – “Уроки влади” Франсуа Олланда варто прочитати з низки причин: по-перше, з огляду на український контекст, якому велику увагу приділив сьомий французький президент; по-друге, у мемуарах чітко простежується постколоніальний дискурс; по-третє, вона дає можливість розкрити особистість поки найбільш проукраїнського екс-глави Республіки

Доброго дня! Мене звати Назар Васьків і я не уявляю свого життя без читання книжок. Робота в ЛНУ ім. І. Франка потребує щоденного вдосконалення, яке здобувається, у тому числі, і через опрацювання різної за змістовим наповненням літератури. Професійне зростання забезпечує наукова та науково-популярна, особистісне та емоційне – художня та публіцистична.
.
Коротко про себе:
Полюбляю: захопливі книги, якісні кінострічки, rock та dance музику, заняття спортом та змагальний процес, грати в шахи, смачну каву і все, у чому є шоколад.
Ціную в людях: відповідальність, обов’язковість, старанність, порядність.
Критерії успіху: релігійні переконання, щоденна праця над собою, відкритість до нового, непорушність сімейних цінностей.
.
Чому я рекомендую книгу “ДНК особистості” Девіда Брукса? Книга про виховання сильного внутрішнього характеру. Вона демонструє здатність протистояти своїм слабким рисам, які можна перетворити у власні достоїнства. Кожен розділ присвячено окремій рисі характеру і дуже цінно, що текст підкріплено прикладами із життя конкретних осіб: святого Августина, Дуайта Ейзенхауера, Джорджа Маршалла та ін. Загалом книга у моєму мастрід-списку, оскільки змушує не лише задумуватися і багато аналізувати, але й активно працювати над собою.

Наталія Турмис про себе пише так: «люблю каву, шоколад і позитивних, життєрадісних людей. Читання було одним з улюблених занять мого дитинства. Згодом світ книги манив незвіданими світами, складними, неоднозначними персонажами, нетривіальними подіями».
.
Норвезького романіста та новеліста Кнута Гамсуна для себе відкрила вже в дорослому віці. Це був початок двохтисячних, в одній з книгарень побачила непримітну книжку, яка, в тому числі, і завдяки прекрасному перекладу Наталії Іваничук, допомогла в екзестенційних пошуках. Як реагувати на людей, що цілеспрямовано хочуть вивести тебе з рівноваги? Як боротися з зневірою через відмови та знецінення твоїх успіхів? Чому люди часто, і ніби умисно, провокують на себе агресію? Як іти своїм шляхом, не втративши моральні нарративи ні на вершині успіху, ні в моменти падіння? Творам К. Гамсуна притаманні як витончений психологізм, так і соціокультурний аналіз. Пунктиром через усю творчість письменника проходить «Завжди залишаймося людьми та пам’ятаймо про своє коріння!».