Випускники історичного факультету отримали дипломи про вищу освіту

08.07.2017 | 16:24

7 липня 2017 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася Урочиста академія з нагоди вручення дипломів випускникам історичного факультету.

«Серед вас є дуже багато особистостей, які уже мають вагомі досягнення у науковому, суспільному і громадському житті. Щиро надіюся, що започатковані вами ініціативи будуть реалізовувати наступні покоління студентів, адже багато з них є опорою історичної науки», – наголосив декан факультету Роман Шуст і висловив сподівання, що покоління молодих істориків, які уже невдовзі вступлять у Львівський університет, буде намагатися перевершити своїх попередників.

Рівень знань і практичних навик цьогорічних випускників факультету Роман Мар’янович оцінив надзвичайно високо і побажав молодим фахівцям посісти чільні місця у суспільно-політичному житті України.

«Бажаю вам знайти свій шлях у житті. Ви маєте знання, уміння і навики для того, щоб бути лідерами у суспільстві. Тож ніколи не зупиняйтесь на досягнутому, приносьте користь державі і будьте щасливими», – побажав Роман Шуст.

До вітальних слів також доєдналися завідувач кафедри новітньої історії України імені Михайла Грушевського професор Олексій Сухий, завідувач кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн професор Степан Качараба, завідувач кафедри історії середніх віків та візантиністки професор Леонтій Войтович, завідувач кафедри історії Центральної та Східної Європи професор Леонід Зашкільняк,  Заслужений професор Університету Наталія Черниш, заступник декана Роман Тарнавський, доцент кафедри історичного краєзнавства Алла Середяк, професор Богдан Якимович, голова Студентського уряду Богдан Іванусь і голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Володимир Качмар.

Атмосферним доповненням до урочистої академії були виступи студентів Університету, які продемонстрували свої таланти, виконавши музичні композиції під акомпанемент скрипки, бандури і гітари.

Прикметно, що першим отримав диплом учасник АТО, випускник Володимир Лазор.

Після урочистого вручення дипломів молоді фахівці подякували наставникам за цікаве і змістовне навчання, за знання і здобуті навики, а також за турботу і чудову атмосферу, яка панувала в Університеті попри складні для України часи. За їхніми словами, навчання на факультеті було просто «легендарним».

«Я завжди хотів навчатися у Львівському університеті і після шести років  можу з певністю сказати, що ніколи не пошкодую про свій вибір. Це був чудовий час, упродовж якого ми сформувалися як особистості», – зазначив випускник Петро Дацків.

Світлини Олега Вівчарика