Захищаючи Українську Державу від російських окупантів, загинув випускник історичного факультету Роман Гуцал

04.09.2024 | 08:55

31 серпня 2024 року, захищаючи Українську Державу від російських окупантів, загинув випускник історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Роман Гуцал. Героєві було 30 років.

Роман навчався у ліцеї №51 імені Івана Франка Львівської міської ради, у Вищому навчальному закладі «Львівський кооперативний коледж економіки і права». У 2013 році вступив на історичний факультет Львівського університету, здобув диплом бакалавра (2017), а згодом – магістра (2018) за спеціальністю «Середня освіта» (освітня програма «Середня освіта» (Історія)).

Під час повномасштабного російського вторгнення долучився до захисту нашої держави у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Виконував бойові завдання на території Запорізької та Донецької областей.

Академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка глибоко сумує у зв’язку з непоправною втратою і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам загиблого Героя.

Вічна пам’ять і слава Герою України!

Прощання та чин похорону Романа Гуцала відбудеться 4 вересня 2024 року об 11:00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

https://lnu.edu.ua/zakhyshchaiuchy-ukrainu-zahynuv…/