Зустріч студентів з учасниками АТО

06.12.2017 | 17:04

У День Збройних Сил України 6 грудня 2017 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася зустріч студентів з учасниками АТО. Своїми спогадами перебування на війні поділилися студенти, викладачі і випускники Університету, які брали участь у бойових діях на Сході України впродовж 2014-2017 років.

Чисельна присутність молодих людей, які затамувавши подих слухали свідчення живої історії, ще раз продемонструвала небайдужість студентів історичного факультету до подій сучасної України. Бійці, більшість з яких також навчається на історичному факультеті, розповіли про свій військовий досвід участі в АТО. Учасники зустрічі мали унікальну можливість почути історії з життя воїнів з перших вуст. У цих історіях було різне: і біль, і гумор, і емоції, і розчарування, і надія.

Свідчення хлопців дали поштовх для роздумів і усвідомлення своєї причетності до того, що відбувається в нашій державі сьогодні. Кожен вийшов з цієї зустрічі збагаченим…, збагаченим по-своєму – духовно, емоційно, інтелектуально… Але байдужим не залишився ніхто.

Ми щиро вдячні всім захисникам України за те, що вони зробили для нас і продовжують робити сьогодні. Особлива подяка всім тим, хто сьогодні зміг долучитися до цієї зустрічі і своїм прикладом продемонструвати важливість донесення теми сучасної війни до студентської молоді.

Ми гордимося тим, що мали змогу почути і побачити патріотів нашої держави, які не побоялися і стали на захист свободи, незалежності та територіальної цілісності рідної землі!

«Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе» (В. Симоненко)