Новини

Вітаємо в.о. завідувача кафедри історії середніх віків та візантиністики Олександра Кащука з присвоєнням вченого звання професора!

26.04.2024 | 11:06

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 582 від 24 квітня 2024 року «Про затвердження рішень атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 24.04.2024» науковцям Університету присвоєно вчені звання професора і доцента.

Зокрема вчене звання професора присвоєно в.о. завідувача кафедра історії середніх віків та візантиністики Кащуку Олександру Ярославовичу.

Щиро вітаємо Олександра Ярославовича з високим визнанням його наукових здобутків! Бажаємо реалізації усіх наукових планів та задумів і якнайшвидшої перемоги України!
Детальніше: https://lnu.edu.ua/naukovtsiam-universytetu-prysvoieno…/

Читати »

Відбувся круглий стіл “Геноцид українців, євреїв і ромів: вивчення, пам’ять і відповідальність”

26.04.2024 | 11:00

24 квітня 2024 року відбулася друга зустріч із циклу «Актуальні діалоги про шкільну історичну освіту». Працівники кафедри суспільствознавчої освіти КЗ ЛОР ЛОІППО спільно з історичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка організували круглий стіл «Геноцид українців, євреїв і ромів: вивчення, пам’ять та відповідальність», у якому взяли участь майже 50 вчителів історії Львівщини.

Павло Хобзей, директор КЗ ЛОР ЛОІППО, підкреслив важливість співпраці з історичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка, спонукав учителів до розмови про роль особистості вчителя у вивченні...

Читати »

Учні 2-Ч класу ліцею “Оріяна” відвідали Археологічний музей

26.04.2024 | 10:53

З якого віку учням корисно ходити в музеї? Звісно, з якнайранішого! Головне, щоб дітям було цікаво!

Ось і 2-Ч клас ліцею “Оріяна” побував на екскурсії в Археологічному музеї.
Чомусики з цікавістю розглядали експонати Кам’яного віку, життя мамонтів, Трипільської культури, винайдення зернотерки і ще багато цікавого.

Вже з фото видно, з яким захватом малята занурилися в історію! Ну, а ми чекатимемо на відгуки другокласників!

Читати »

Львівська обласна державна адміністрація оголошує про новий набір стажерів у рамках програми “Академія Перших Можливостей”

25.04.2024 | 10:59

Львівська обласна державна адміністрація оголошує про новий набір стажерів у рамках програми “Академія Перших Можливостей”.

Якщо хочете здобути цінний досвід роботи в органах влади, дізнатися про державне управління зсередини та запропонувати свої ідеї для розвитку області? Чекаємо!

Як взяти участь:
1. Оберіть підрозділ ЛОДА, де ви хочете проходити стажування.
2. Заповніть анкету: https://forms.gle/SsxGrWiTzQQFocSN6
3. Зареєструватися можна до 3 травня включно. А стажування розпочнеться 14 травня.

Читати »