Новини

Як підтвердити вибір місця навчання в електронному кабінеті?

01.08.2024 | 09:06

Докладно про них розповідаємо на картках разом з Міністерство освіти і науки України.

Також доступне відеороз’яснення: https://youtu.be/MLApw9qle8o
Важливо: підтвердити вибір можна лише в тих заявах, що мають статус «Рекомендовано» (бюджет або контракт). В заявах з іншими статусами це зробити неможливо.
Окрім електронного кабінету, вступник може підтвердити вибір місця навчання особисто в закладі освіти.
Дедлайни підтвердження на бюджет:
до 18:00 8 серпня – для вступників до ЗВО на основі 11 класів (ПЗСО) та дипломів фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста (НРК5).
до 18:00 26 серпня –...

Читати »

Розпочала роботу ХІІ Міжнародна Ісламознавча школа “Іслам у світі в епоху глобальних геополітичних потрясінь”

01.08.2024 | 09:02

28 липня у Стамбулі за підтримки комплексу Сінан-паша медресе розпочала роботу ХІІ Міжнародна Ісламознавча школа “Іслам у світі в епоху глобальних геополітичних потрясінь”, організована Українським центром ісламознавчих досліджень. Вже традиційно до неї долучилися представники кафедри світової історії модерного часу, зокрема доцент Богдана Сипко та випускниці бакалаврату Зоряна Битківська, Олександра Слободянюк, Дар’я Повх, Діана Устінова. Дякуємо організаторам за можливість поглибити знання про іслам, поділитися результатами власних наукових студій, а також відчути неповторну атмосферу Стамбула – мегаполіса на перехресті Європи й Азії...

Читати »

Участь Софії Чорній в літній школі «Mobility paradigms: Human mobility and migration from ancient times to the present day», яка проходила в Університеті Бургундії (м. Діжон, Франція)

31.07.2024 | 09:34

З 1 по 5 липня 2024 року студентка 4-го курсу історичного факультету Львівського університету Софія Чорній взяла участь в літній школі «Mobility paradigms: Human mobility and migration from ancient times to the present day», яка проходила в Університеті Бургундії (м. Діжон, Франція) за підтримки альянсу університетів “FORTHEM Alliance”. Сьогодні Софія вирішила поділитися своїми враженнями про участь у літній школі:

“Цього літа я мала чудову можливість відвідати літню школу в Університеті Бургундії, місто Діжон, Франція. Я, як майбутній соціолог, була дуже рада...

Читати »

Відбулась Волинська археологічна експедиція

31.07.2024 | 09:14

Житла III-IV та XII-XIII століть виявили на Рівненщині під час Волинської археологічної експедиції Інституту археології Національної академії наук України. В липні вона відпрацювала 32-й сезон в урочищі Шанків Яр біля Хрінників. Науковці продовжили дослідження багатошарової пам’ятки, розпочаті в 1993 році. Нинішня експедиція тривала місяць.
Протягом липня науковці досліджували найвищу ділянку багатошарової пам’ятки в урочищі Шанків Яр. Загалом розкрили 70 метрів квадратних, занурившись на 1,5 метрів глибини. На цій площі виявили п’ять об’єктів, розповів учасник експедиції, завідувач археологічного музею нашого факультету Ярослав...

Читати »

Отримано на зберігання й опрацювання приватний архів правозахисниці Христини Совган Ісаїв

30.07.2024 | 09:03

Нещодавно кафедра світової історії модерного часу історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка отримала на зберігання й опрацювання приватний архів правозахисниці Христини Совган Ісаїв.
Пані Христина народилася у США, проте більшу частину свого життя прожила в Канаді. Її подвижництво у сфері захисту прав людини, передусім українських дисидентів, заслуговує великої поваги. Пані Христина брала активну участь у роботі Комісії прав людини Світового конгресу вільних українців, упродовж 1960–1980-х років була учасницею численних правозахисних заходів у різних куточках світу. Христина Ісаїв – авторка друкованих...

Читати »