Новини

Літня школа «Навчання через дослідження»

29.04.2024 | 11:57

Запрошуємо вчителів історії загальної середньої освіти на навчання у літню школу!
Літня школа «Навчання через дослідження» буде присвячена дослідницькому методу у викладанні історії.
Навчання відбуватиметься у Львові протягом 6-9 червня 2024 року. Літня школа відбувається у межах меморандуму про співпрацю Українського інституту національної пам’яті та чеської громадської організації «Асоціація з міжнародних питань».
Більш детальну інформацію про умови та реєстрацію можна отримати на сайті УІНП.
https://uinp.gov.ua/…/anons-litnya-shkola-dlya…

Читати »

Теревені з Володимиром Галайчуком

29.04.2024 | 11:52

Коли? 1 травня (середа).
О котрій? 16:40 год.

У якій авдиторії? Повідомимо особисто!
Поговоримо про:
— Збірну неділю;
— Полоскозуб;
— баську, яка завжди когось б‘є;
— галунки;
— Великдень.
І не лише про це.
Також буде паска-брейк, тому швиденько ловіть таку можливість і реєструйтеся у формі.

Беріть своїх і приходьте!

Читати »

Лекція-діалог на тему «Інтеракціоністська соціологія (Чиказька школа), власний досвід і практика»

29.04.2024 | 11:50

29.04.2024 р. о 15:00 год. в ауд. 319 (кафедра соціології історичного факультету) відбудеться лекція-діалог на тему «Інтеракціоністська соціологія (Чиказька школа), власний досвід і практика».

Лектор – магістр соціології, представник Чиказької школи, незалежний соціолог Томас Андре Станіслав Подлєвський, Франція.

Читати »

Запрошуємо на лекцію Артема Харченка, яка відбудеться в межах серії лекцій “І буде місто…”

29.04.2024 | 11:48

Сиротинець був модерною практикою опіки над дитиною, ідеологію якої можна описати як “дисциплінарну владу”, за Мішелем Фуко. Виховання “зразкової дитини” через систему сиротинців, за участі підготовлених фахівців, стало поширеною практикою в країнах Центрально-Східної Європи в міжвоєнний період.
У радянській державі такі практики колективного виховання мали свої особливості та були зумовлені потужною ідеологічною індоктринацією всіх причетних до процесу.
Під час лекції Артем Харченко проаналізує колективні портрети дітей, які перебували в сиротинцях радянської України у 1920-1930-х роках, а також працівників та працівниць цих закладів...

Читати »

Вітаємо в.о. завідувача кафедри історії середніх віків та візантиністики Олександра Кащука з присвоєнням вченого звання професора!

26.04.2024 | 11:06

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 582 від 24 квітня 2024 року «Про затвердження рішень атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 24.04.2024» науковцям Університету присвоєно вчені звання професора і доцента.

Зокрема вчене звання професора присвоєно в.о. завідувача кафедра історії середніх віків та візантиністики Кащуку Олександру Ярославовичу.

Щиро вітаємо Олександра Ярославовича з високим визнанням його наукових здобутків! Бажаємо реалізації усіх наукових планів та задумів і якнайшвидшої перемоги України!
Детальніше: https://lnu.edu.ua/naukovtsiam-universytetu-prysvoieno…/

Читати »