Бідні і вагітні у Львові кінця 19 століття | онлайн-лекція Іванни Черчович

08.12.2020 | 09:51

Запрошуємо на першу онлайн-лекцію з програми “Гендерні виміри просторів модерності”, яку розпочнемо з Іванкою Черчович і темою “Бідні і вагітні у Львові кінця 19 століття: досвіди виживання”.

У центрі цієї лекції — жінки-робітниці, зокрема їхня найчисельніша і найбідніша група — домашні служниці, сезонні зарібниці, перекупки, торговки, повії. Зазирнути у їхнє особисте життя дозволяють кримінальні справи, фігурантками яких були ці жінки — це чи не єдині доступні нині джерела, де звучать голоси самих жінок.

Що ми знаємо про цю групу жінок у сенсі їхніх гендерно-обумовлених досвідів і стратегій виживання у не дуже гостинному до них міському просторі? Хто були ці жінки, чим (не)особливі були їхні історії? Чим було для цих недавніх селянок тогочасне місто? Що можемо довідатися із судових справ не лише про гендерно-забарвлені злочини, а й про середовища, в яких їх вчиняли, дискутували, карали і виправдовували.

РЕЄСТРАЦІЯ
Щоб долучитися до обговорення, будь ласка, зареєструйтеся за посиланням: https://bit.ly/cherchovych
Усім зареєстровани за день до події надішлемо лінк на Zoom

ФОРМАТ
Подія буде проходити онлайн на платформі ZOOM.
Також буде доступна онлайн трансляція на Youtube каналі Центру: https://youtu.be/4r1m-JbrPFk

ЛЕКТОРКА
Іванка Черчович — кандидатка історичних наук, наукова співробітниця відділу соціальної антропології Інститут народознавства НАН України, членкиня Української асоціаоції дослідниць жіночої історії.

ОРГАНІЗАТОРИ
Подія організована в співпраці Центру міської історії та Української асоціації дослідниць жіночої історії.

Проєкт здійснюється за підтримки

Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine

.

Більше інформації за посиланням: https://www.lvivcenter.org/discussions/cherchovych-lecture/