Онлайн-форум “Горизонти спадщини”

25.03.2021 | 10:55

15 та 16 квітня відбудеться онлайн-форум “Горизонти спадщини”, який об’єднає учасників проєкту ReHerit та гравців екосистеми культурної спадщини зі всієї України, що працюють зі спадщиною у різних контекстах. В рамках заходу ми підсумуємо та представимо результати проєкту, разом подумаємо про можливості масштабування ідей та їхню тяглість.

Львів та Умань — важливі міста, які зберігають сліди багатокультурного минулого польської, єврейської та української історії. В таких містах історії багатьох поколінь, націй, релігій, соціальних верств, політичних груп, окремих людей тісно сплітаються в одне місто, що живе і дихає історіями. Проєкт ReHerit: спільна відповідальність за спільну спадщину” реалізується для того, щоб ці історії не були паралельними або забутими.

? До спільної розмови буде залучено понад 80 учасників — стейкхолдери, експерти, дослідники, партнери та люди, задіяні у процесах осмислення та опрацювання спадщини.

На заході ми:
✔ презентуємо практики у роботі з культурною спадщиною на прикладі Львова та Умані;
✔ покажемо ширший спектр досвідів у представленні 10 містечок-переможців програми міні-грантів;
✔ поділимось викликами та можливостями реалізованих проєктів;
✔ спільно подискутуємо про те, як змінюються розуміння спадщини: про тенденції, проблемні точки та можливості.

Форум триватиме 2 дні і складатиметься з трьох структурних блоків довкола тем та підходів, які включатимуть ключову промову, дискусію, панелі та презентації. Також передбачені прогулянка на основі розроблених матеріалів для гідів в рамках проєкту та презентація відео-продуктів про спільну спадщину, відповідальність та можливості.

? Більш детальна програма: https://reherit.org.ua/forum/

Захід буде корисним та цікавим:
➡ культурним операторам, фахівцям у сфері культурної спадщини;
➡ органам влади, громадським організаціям та ініціативним групам;
➡ працівникам культурних, туристичних та освітніх установ;
➡ фахівцям з суміжних сфер (менеджерам культури, соціологам, урбаністам).

Формат заходу: онлайн-форум закритого типу до 80 учасників в Zoom Конференції та трансляція окремих частин для всіх зацікавлених на сторінці події і сайті заходу.

? Коли? 15 квітня, 14:00-19:00 – 16 квітня, 11:00-17:00
? Умови участі: безкоштовно, діє попередній відбір учасників. Обов’язкова реєстрація за посиланням ? http://bit.ly/30AegW1
Після підтвердження реєстрації, ми надішлемо детальну програму заходу та інструкцію.
Якщо ви не зможете бути включені у всю програму Форуму, запрошуємо реєструватися на трансляції окремих частин програми.

Про проєкт ReHERIT
ReHERIT — це проєкт переосмислення, актуалізації та розвитку потенціалу матеріальної та нематеріальної культурної спадщини в Україні з фокусом на важливість культурної спадщини для економічного, туристичного, культурного та освітнього розвитку українських міст.
ReHERIT реалізується Управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради, Центром міської історії Центрально-Східної Європи, Лабораторією міського простору та Відділом культури Уманської міської ради.
В часі роботи над проєктом було створено портал культурної спадщини reherit.org.ua для поширення добрих практик у роботі з культурною спадщиною. Тут опубліковані білі книги, кейси, історії про культурну спадщину, інтерв’ю з експертами, навчальні та методичні матеріали для гідів і вчителів.