Практики публічної історії в малих містах і селах

11.11.2020 | 10:00

Інша Освіта працює з критичним осмисленням локальної історії, пам’яті та культури через програму неформальної освіти “Студії живої історії”.

?Реєструйтесь https://inshaosvita.typeform.com/to/mqzThVAh, якщо вам цікаво дізнатись:

✅Як Гуляйполю вдалося повернути із забуття пам’ять про єврейську громаду міста, організувати вуличну виставку, провести дослідження, розмалювати приміщення колишньої синагоги та впорядкувати зруйноване кладовище.

✅Як Острог, з музейною інституцією чий профіль князівський період міста, починає працювати з складною локальною історією міста 20 століття, досліджує та анімує минуле через онлайн-інструменти та створює інтерактивну онлайн виставку на лендінговій платформі

✅Як новоутворена Бехтерська ОТГ серед Херсонських степів досліджує та популяризує локальну історію через конкурс аматорських відео та створення документального кіно про свою громаду.

✅Про Староволинський бал у замку 17 ст. в с. Гриців та роботу з локальною історію з польсько-єврейсько-українським контекстом.

✅Про художника-монументаліста Василя Муржака з Брацлава та його колекцію художніх робіт які починають досліджувати силами невеликої але амбітної Брацлавської громади, що на Вінниччині. Та як зняти документальне кіно про художника, що пішов від нас

✅Про те як полкова скарбниця козацького м.Прилуки стала символом новоствореної інтерактивної мапи скарбів локальної історії Прилук та як це сприяє діалогу про збереження історико-культурної спадщини міста

✅Як Авдіївка – прифронтове містечко з Донбасу розпочала проект із дослідження локальної ідентичності та історії мешканок та мешканців міста і що з того вийшло?

✅Про історію прикордоння та контрабандного руху через р. Збруч та їхній вплив на м.Скала-Подільська і те як в умовах світової пандемії провести дослідження та організувати виставку в своєму місті

?8 презентацій проєктів громад в інтерактивному форматі Печа-Куча, при чому з кожною із ініціативних груп буде простір поспілкуватись та обговорити ідеї, досвід, лайфхаки та виклики реалізації культурних проєктів та можливу подальшу співпрацю.

?Крім того заплановано поділитись з вами практиками роботи з публічною історією від Студій живої історії та партнерів програми.

Студії живої історії, реалізується ГО “Інша Освіта” в партнерстві з MitOst e.V та Колегіумом імені Теодора Гойса, за дружньої фінансової підтримки Фонду Роберта Боша та Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.