Презентація другого тому енциклопедії “Історія війн та військового мистецтва” Леонтія Войтовича

14.09.2018 | 14:27

20 вересня 2018 р. о 13.00 у рамках XXV Форуму видавців у Львові відбудеться презентація другого тому енциклопедії “Історія війн та військового мистецтва” Леонтія Войтовича.
Локація: читальний зал періодичних видань Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. Драгоманова, 17).
У заході візьмуть участь: один з авторів книги, доктор історичних наук Леонтій Войтович та Генеральний директор видавництва “Фоліо” (Харків) Олександр Красовицький.
Військова справа і озброєння як його матеріальна база є невід’ємною і істотною частиною людської культури. Історія людства – це здебільшого і є історія війн. Другий том “Історія війн та військового мистецтва” продовжує виклад історії військового мистецтва від 16 ст. У ньому досліджуються військова організація, військова наука і військове мистецтво від 16 ст. і надалі. Описуються найбільш відомі війни, битви, системи організації і озброєння армій. Це був період перших буржуазних революцій, які вплинули на склад, характер і чисельність армій, час розвитку вогнепальної зброї, яка докорінно змінила військове мистецтво. Відбувається створення постійних регулярних армій та військово-морських флотів. Основна увага приділена подіям і особистостями, які мали вплив на розвиток і еволюцію військової справи в Європі. У книзі використано значну кількість джерел та літератури. Праця розрахована як на спеціалістів, так і на широкий загал, всіх, хто цікавиться військовою історією.