Презентація та обговорення підручника “Історія: Україна і світ (інтегрований курс)”

12.09.2018 | 22:32

20 вересня 2018 р. о 16.30 в головному читальному залі Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка у рамках 25 Форуму Видавців у Львові відбудеться презентація та обговорення підручника “Історія: Україна і світ (інтегрований курс)”, що вийшов друком у видавництві “Генеза”.
Яким має бути шкільний підручник історії в Україні? Це питання не раз поставало в медіа-просторі, а особливо в часи політичних змін, активно обговорюється надалі істориками і педагогами. У рамках 25 Форуму Видавців доцент кафедри новітньої історії України ім. М. Грушевського ЛНУ імені Івана Франка, к. і. н. Мар’ян Мудрий презентуватиме свій підручник “Історія: Україна і світ (інтегрований курс)”, який має на меті описати історію України в контексті історії світу, насамперед Європи. Підручник написаний у співавторстві з Оленою Аркушею, старшим науковим співробітником Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України (м. Львів). Видання призначене для 10 класу закладів загальної середньої освіти.
Головним об’єктом уваги в цій книжці є історія України, навіть тоді, коли йдеться про територіально віддалені від українських теренів події. Хронологічно підручник охоплює події 1914-1945 рр., коли, за переконанням авторів “українці (можливо, як ніколи раніше) перебували в епіцентрі світових подій)”. Багато уваги приділено мотивам дій та поведінці як відомих історичних постатей, так і звичайний людей, життя яких припало на першу половину XX ст.