Вебінар “Наскельний живопис Кам’яної Могили у світлі фотограмметричних досліджень”

02.03.2021 | 17:09

04.03.2021 р., 16.00 год.

Запрошуємо студентів, археологів, краєзнавців і просто всіх, хто цікавиться археологією та історією, на безкоштовний вебінар від друзів Noosphere Archaeology – Нової Археологічної Школи (або НАШ).

Посилання на реєстрацію: https://forms.gle/aCELKjTm6Snq2pdZ7
Участь безкоштовна, реєстрація обов’язкова.
Місце зустрічі: ZOOM

Спікер:
Симон Радченко – PhD student of Technologies for Cultural Heritage PhD school, University of Turin, член ГО “Нова Археологічна Школа”, викладач освітнього простору “Майбутні”.

Нова Археологічна Школа – безперечно, одна з найпрогресивніших в Україні археологічних організацій. Члени Школи працюють в США, Канаді, Італії, і публікуються в Кембриджі, Мілані та Канберрі. За 19 років діяльності НАШ зробили чимало важливих знахідок: це і виявлення найдавніших в Україні скульптур (створених понад 10 тисяч років тому), і відкриття унікального для Східної Європи культового об’єкту епохи Бронзи. А фотограмметричні дослідження Кам’яної Могили, які НАШ провадить ось уже декілька років поспіль, отримують високі оцінки колег не лише в Україні, але й за кордоном. Зокрема, у листопаді 2020 року статтю Нової Археологічної Школи опублікував австралійський Rock Art Research – один з найшанованіших журналів про наскельний живопис.

На вебінарі говоритимемо про:
?фотограмметричне 3D моделювання і його застосування в археології
?мобільне мистецтво Кам’яної Могили – «чуринги»
?вивчення та інтерпретацію зображень з гротів “Бика” та “Дракона” на Кам’яній Могилі

Після завершення події слухачам, за потреби, буде наданий сертифікат про участь у вебінарі.