Вийшов друком останній посібник із серії “Історія країн Західної Європи та Північної Америкиˮ

27.11.2020 | 14:31

Раді повідомити, що вийшов друком останній посібник із серії “Історія країн Західної Європи та Північної Америкиˮ, написаний викладачами кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн.

Авторський колектив (Баран Зоя Анатоліївна, Васьків Назар Андрійович, Качараба Степан Петрович, Сипко Богдана Володимирівна, Сіромський Руслан Богданович, Турмис Наталія Володимирівна і Чума Богдан Петрович) підготував видання, яке охоплює непростий період ХІХ – початку ХХ ст. Структура посібника покликана показати взаємини народів і держав на тлі поширення провідних цивілізаційних ідей, геополітичних змін, і, водночас, подати читачам важливу інформацію про основні події з історії ключових країн регіону. Оскільки цей період історії Заходу до недавнього часу залишався своєрідною лакуною у вітчизняному “посібникописанніˮ, сподіваємося, що він не лише полегшить опанування студентами факультету нормативного курсу “Історія Західної Європи та Північної Америки у ХІХ – на початку ХХ ст.ˮ, а й зацікавить ширшу аудиторію істориків.

Видання можна придбати в університетській книгарні (вул. Університетська, 1), вартість – 210 грн.

Історія країн Західної Європи та Північної Америки нового часу (ХІХ – початок ХХ століть): навч. посібник / за ред. Б. В. Сипко. – Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2020. – 456 с.